Balsam for sjela – Moddi og The City på Café Generalen

Til tross for regnvær og et par pratmakere ble det en svært behagelig opplevelse på Café Generalen 22.8.2014. Dette var tydeligvis en konsert mange hadde gledet seg til, for det var tidlig fullt denne fredagskvelden!

Moddi hadde med seg den lokale søsterduoen The City som oppvarmere. Det ble et svært hyggelig bekjentskap. Duoen gav oss fire egenproduserte sanger, før de avsluttet med en coverversjon av Dolly Partons «Jolene». Det er ingen tvil om at søsterduoen er svært talentfulle, både som låtskrivere og artister. De presenterte noen svært fine og behagelige sanger! Litt mere sceneerfaring, så kan dette bli virkelig bra! Det skal bli spennende å følge duoen i tiden fremover, og vi ser frem til høstens varslede EP-slipp!

The City_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001

Så var det Moddi sin tur. Han hadde med seg cellist Katrine Schiøtt. Og duoen leverte virkelig varene! Moddis musikk og særegnede stemme passet svært godt i de magiske omgivelsene i Ravnedalen. Jeg hadde i utgangspunktet ikke trodd at Moddi var en artist som ville trekke det helt store publikummet i Kristiansand, til det trodde jeg at musikken hans, og da kanskje spesielt (de norske) tekstene skulle være for sære og lokale, men så feil kan man altså ta! Allerede en time før konsertstart, var de aller fleste plassene på Café Generalen okkupert. «The City» hadde selvfølgelig noen følgere, men det var nok Moddi de aller fleste hadde kommet for å oppleve!

Moddi_2014_©Copyright.Artistfoto.no-002
Moddi trakk mange folk til Cafe Generalen denne fredagskvelden, tross regnvær

Konserten ble en utrolig behagelig opplevelse! En god time holdt Moddi og cellisten hans på. De fleste sangene var hentet fra Moddis siste album, det norskspråklige «Kæm va du?» fra 2013. Vi fikk også sanger fra Moddis øvrige album, i tillegg til en helt nyskrevet sang. Høydepunktene stod i kø, helt fra åpningsnummeret «Mannen i Ausa», via «Krokstav-emne» og «Togsang» til ekstranummeret «House by the Sea». Etter en drøy time og tolv sanger, var både publikum og artister fornøyde! Skulle jeg innvende noe, måtte det være at det, til tider, ble litt vel mye tørrprat i mellom sangene. Ellers var konserten strålende behagelig, som balsam for sjela!  Takk til Café Generalen for nok en flott konsertopplevelse!
Se sangen «Mannen i Ausa» med Moddi, fremført på Cafe Generalen under her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s