Backstreet Boys skapte liv på Odderøya

Salg av godt drikke er viktig under festivalen

Nok en gang er det tiden for Odderøya Live, og nok en gang leverer folkene bak festivalen et helproft arrangement. Fredagens arrangement ble gjennomført prikkfritt, så langt vi kunne registrere! Arrangøren fortjener virkelig skryt! Og høyere makter har man også på laget. Snakker om drømmevær. Det ble vel til tider nesten for fint!

Følgende sto på programmet fredag kveld:

Alice & the Mountain: 17:00
Maria Mena: 18:10
Morten Harket: 19:55
Backstreet Boys: 22:00

Alice & the Mountain

Alice & the Mountain, for anledningen Silje Kåfjord med Bernt André Moen på tangenter, åpnet Odderøya Live 2014. Det å åpne store festivaler kan på mange måter være en utakknemlig jobb, men, til tross for et noe glissent publikum, mestret Alice & the Mountain oppgaven bra! Uten allverdens respons fra det oppmøtte publikummet, opptrådte artisten profesjonelt. Det var ingenting å si på fremføringen!

Alice & the Mountain_2014_©Copyright.Artistfoto.no-002

Alice & the Mountain er en relativt fersk artist, og for meg et relativt nytt kjennskap. Men artisten leverte et bra sett, musikken er stemningsfull og, til tider, magisk. For meg var høydepunktet sangene «Ocean» og «Red» som virkelig er to små perler. Musikken til Alice & the Mountain ga absolutt mersmak, så det skal bli spennende å følge artisten videre.

Ni sanger fikk jeg med at Alice & the Mountain spilte. Jeg regner med at de alle finnes på debutplata Nine Lives fra 2013. Den plata skal sjekkes nærmere ut!

Maria Mena

Maria Mena stilte med et femmannsband i ryggen. Det er ingen tvil om at Maria Mena  er en etablert og erfaren artist. Innimellom gjorde hun også forsøk på å få med seg publikum, men dette fikk dessverre relativt laber respons. Det er kun når hun spilte noen av sine største hits, at publikum responderte mer enn vanlig høflig klapping etter sangene. Likevel kjørte hun profesjonelt gjennom settet sitt og det virket som om hun uansett satt pris på en gig sammen med bandet sitt. Til tider ble det litt vel internt, det som ble gjort på scenen.

Maria Mena_2014_©Copyright.Artistfoto.no-007

Det var til tider vanskelig å få med seg hva Maria Mena forsøkte å formidle fra scenen. I tillegg er jeg heller eller ikke spesielt kjent i Maria Menas låtunivers. Jeg mener at hun spilte et par sanger til, men hun spilte i alle fall de følgende:

Caught Off Guard, Floored By Love
You’re The Only One
Fuck You
Homeless
Interesting
Lover Let Me In
Habits
I Always Liked That
All The Love
My heart still beats
Fragile (Free)
Just Hold Me
All this Time
You Hurt The Ones You Love (I Don’t Believe That)

Maria Mena gjennomførte et proft sett, men jeg mistenker at hun kan prestere enda bedre dersom hun er headliner eller har solokonsert. Da kommer publikum som kjenner hennes låtmateriale for å oppleve henne, og da er det også letter for artisten å engasjere publikum. Det klarte hun dessverre ikke denne gangen. På Odderøya Live ble dessverre Maria Mena ventemusikk for de fleste.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Morten Harket

I det Morten Harket kom på scenen, registrerte jeg faktisk en liten «folkevandring». Da trakk faktisk flere ned til området rundt scena. Det ble faktisk litt mer liv i publikum. Det kan være mange grunner til det, en kan være at Morten Harket er gjenkjennbar for den eldste delen av publikum. Det som nå står på Morten Harkets repertoar, må vel nærmest kunne kategoriseres som voksenpop. Men ikke for det, Morten Harket er en dyktig og profesjonell artist. Og stemmens hans duger fremdeles i massevis! Han leverer varene. Men jeg kommer dessverre ikke unna at dette dessverre ble litt kjedelig! Han har ikke alt for mange sanger som publikum kjenner, men når hitene kom, responderte publikum bra.

Morten Harket_2014_©Copyright.Artistfoto.no-007

Jeg er dessverre ikke spesielt godt kjent i Morten Harkets solokatalog, men jeg mener at dette var sangene han fremførte:

Do You Remember Me
Oh What a Night
Spanish Steps
End of the Line
Darkspace
Did I Leave You Behind?
Send Me an Angel
Movies
Shooting Star
Safe With Me
Wild Seed
Los Angeles
Whispering Heart
Brother
A Kind of Christmas Card

Morten Harket_2014_©Copyright.Artistfoto.no-008

Til tross for noen blodfans foran scenen, ble altså ikke dette den store konsertopplevelsen. Morten Harket er en dyktig musiker og, ikke minst, sanger, men sangkatalogen hans er rett og slett for svak til at dette kan bli spennende. Det ble heller dessverre rett og slett litt kjedelig og langdrygt.

 

Backstreet Boys

Hva kan man si om konserten med Backstreet Boys? Skal jeg være slem, kan jeg si at det var gjennomkoreografert og glatt, det var uten rom for improvisasjon. De var fulle av svada, og benyttet alle kjente og svulstige publikumssjekketriks som finnes. Gjennom det meste av konserten sang bandet oppå ferdiginnspilt musikk, lagret på en datamaskin. De kunne ha tatt med et backingband!

Backstreet Boys_2014_©Copyright.Artistfoto.no-024

Skal jeg være ærlig, må jeg innrømme at bandet var utrolig proffe, og de hadde det meste av publikum i sin hule hånd. Gruppas medlemmer er utrolig dyktige, både når det gjelder sang, dans og framtreden. Når de i tillegg spiller instrumentene selv på på den akustiske delen av konserten, viser de også at de er musikanter, ikke bare frontfigurer.

Backstreet Boys_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001

Konserten med Backstreet Boys var, dessverre vil man kunne si, den eneste av kveldens konserter som klarte å engasjere (nærmest) hele publikum. Det var tydelig at dette var bandet som folk hadde kommet for å oppleve. Derfor må man anta at publikum var  strålende fornøyde, og det er vel, tross alt, det viktigste?

Backstreet Boys_2014_©Copyright.Artistfoto.no-016

For meg ble det litt for mye planlagt show! Maken til egenpromotering og selvdyrkelse skal man lete lenge etter! Ingenting var overlatt til tilfeldighetene, alt var gjennomplanlagt og gjennomføres nøtyaktig etter planen. Det var imponerende mye svada de klarte å lire av seg i løpet av konserten! For meg ble dette for glatt, men publikum så ikke ut til å bry seg noe særlig om dette. De var i ekstase, og da oppnådde jo bandet det de prøvde på!

Backstreet Boys_2014_©Copyright.Artistfoto.no-022

Så vidt jeg klarte å registrere, var det dette kveldens settliste:

1. The Call
2. Don’t Want You Back
3. Incomplete
4. Permanent Stain
5. All I Have to Give
6. As Long as You Love Me
7. Show ‘Em (What You’re Made Of)
8. Show Me the Meaning of Being Lonely
9. Breathe
10. I’ll Never Break Your Heart
11. We’ve Got It Goin’ On
12. 10,000 Promises  (akustisk)
13. Madeleine  (akustisk)
14. Quit Playing Games (With My Heart) (akustisk)
15. The One
16. Love Somebody
17. Shape of My Heart
18. In a World Like This
19. I Want It That Way

Ekstranummer:
20. Everybody (Backstreet’s Back)
21. Larger Than Life

Backstreet Boys_2014_©Copyright.Artistfoto.no-007

Og det var selvfølgelig konsertens avslutning, med ekstranummer, som toppet showet. Der kom vel de tre sangene som kan karakteriseres som gruppas største hits. Klart det ble liv!

Alt i alt en fin dag på Odderøya Live! Den mest spennende artisten, musikalsk sett, var vel Alice & the Mountain, artisten som åpnet ballet. Men det var Backstreet Boys publikum hadde kommet for å se. Odderøya Live er ikke veldig spennende musikalsk sett, men det har de vel heller aldri påstått at de skal være. På Odderøya Live får publikum, stort sett, oppleve artister de har et forhold til, det er musikk de kjenner, og det viktigste er at folk skal ha det hyggelig. På Odderøya Live er samholdet og de gode opplevelsene det viktigste. Odderøya Live har virkelig blitt en samlingsplass for mennesker fra ulike generasjoner, hvor de kan møtes og hygger seg med musikken som samlingspunkt. Og det er en bra prestasjon, det skal Odderøya Live ha!

Backstreet Boys_2014_©Copyright.Artistfoto.no-015

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s