Tons Of Rock bestod ilddåpen!

Tons Of Rock Festival, Fredriksten Festning, Halden 19-21 Juni 2014
Tekst . Geir Rocker Hagen
Foto: Svein Erik Nomeland

Da var det endelig tid for historiens første Tons Of Rock Festival i Halden. Vi i Artistfoto.no tok turen østover. Det har bygget seg opp store forventninger blant rockefans både i Norge og utlandet i forkant av festivalen, da det har vært et tomrom siden Norway Rock Festival i Kvinesdal la ned for noen år siden.

Vi kan like godt slå fast at det tomrommet nå er borte. Tons Of Rock arrangørene med Svein Bjørge i spissen har virkelig slått på stortromma når de booket artister til denne første Tons Of Rock Festivalen

Blaze Bayley_2014_©Copyright.Artistfoto.no-009
Blaze Bayley

Ex, Iron Maiden vokalist Blaze Bayley fikk æren av å være første artist ut på den ene hovedscena på Torsdag. Han og bandet var høyt og lavt og leverte et bra sett fylt med Iron Maiden klassikere og noe eget stoff. Ellers denne dagen leverte Shining, Witchammer, Kvelertak gode konserter for et stadig økende antall publikummere, før Danskene i Volbeat avsluttet festivalens første dag. Volbeat befestet posisjonen som et liveband i verdensklasse.

Denne bildekrusellen krever javaskript.


Fredagen bød på gjenforeningskonsert med punk/glam bandet Silver i teltscenen fem år etter de sist ga lyd fra seg. TNT med Amerikanske Tony Harnell tilbake bak mikrofonen leverte et energisk og tett show på den ene hovedscenen, det samme gjorde Ghost, Soilwork, Oslo Ess og Turbonegro. Men det er ikke til å komme vekk i fra at Amerikanske W.A.S.P. med legendariske Blacke Lawless tok seieren denne kvelden. De er ute og feirer 30 års jubileum på denne turneen. De fikk publikum med seg gjennom hele konserten.

TNT_2014_©Copyright.Artistfoto.no-003
Tony Harnell tilbake i TNT

Så var det klart for Lørdag og festivalens siste dag. Den konserten som det var mest forventninger til denne dagen var nok Sabaton. Svenskene klarte jo aldri å innta Fredriksten Festning gjennom historien, og Sabaton har til og med laget et helt album om Svenskekongen Carl den 12, som endte sitt liv nettopp her på Fredriksten Festning på 1700 tallet. Sabaton, med en helt tanks som en del av scenedekoren fyrte igang et show fylt med pyro, sjarme og fengende låter.

Sabaton_2014_©Copyright.Artistfoto.no-007
Sabaton kjørte et vanvittig sceneshow med fullsize tanks og mye pyro.

Andre band som leverte bra den siste dagen var foruten headlinerne Slayer, Anthrax, Jorn, Sepultura, Backstreet Girls. Må også nevne Finske Reckless Love som spilte i teltet. De viste at det går veldig fint å levere fengende melodiøs rock med glimt i øyet også i 2014.

Slayer_2014_©Copyright.Artistfoto.no-024

For å summere litt så kan vi si at Tons Of Rock bestod ilddåpen til de grader. Med Europas mest eksklusive og særegne festivalområde, fint vær, hyggelige verter og ikke minst et dedikert publikum så slo ikke dette feil. Vi i artistfoto.no er kjempefornøyde. Vi takker arrangørene og håper vi sees igjen på Tons Of Rock 2015.

Ps. Vi har fått lov å publisere en sang av Backstreet Girls, fra konserten på Tons of Rock 21.06 2014.
Gimme Just A Second i full HD, under her. Sjekk ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s