Deep Purple rocket sprekker i Stavanger-isen

Tekst: Tine Vigdel
Foto: Svein Erik Nomeland

Under et bombardement av scenelys, livedesign og kranrigger, fullførte Deep Purple konsert ved DNB Arena. Små, velkjente toner var nok til å gjøre den nye ishallen om til en religiøs rockeverden behylt av en tilfreds publikumsmasse.

Deep Purple_2014_©Copyright.Artistfoto.no-001

THE BRIGADE_2014_©Copyright.Artistfoto.no-002
The Brigade varmet opp

Vrinskende gitarer, løpende bassgang, diskantfylt vokal og snertent orgel sydde såler under rockeføttene. Med autensitet og overbevisning greide de å gjenskape 70-tallets genuine nerve.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

«Et show med alt», hadde sikkert en siddis sagt i oilers-kirka som publikum den aftenen. Bandet var innpakket i pulserende lys, live screens og grafikk. Scenen så til tider ut som en spilleautomat i dobbel jackpot. Likevel, estetikken i sin helhet prydet det sofistikerte rockebandet på et verdig vis.

Deep Purple_2014_©Copyright.Artistfoto.no-043

Deep Purple spilte med stålkontroll over sine musikk-tekniske ferdigheter. Dette fikk de demonstrert etter rullering med solospilling. Samtlige instrumenter fikk blottlagt seg alene, med god teknisk utførelse. Gruppa gjennomførte hele settet med solid og stødig rutine.

Selv om det har vært utskiftninger av medlemmene gjennom årene, rår det ingen tvil om at bandet har ivaretatt sin ånd. De stimulerer en verden av helfrelste fans. Deep Purple rocker videre inn i den artistiske og musiske evigheten.

 

En kommentar om “Deep Purple rocket sprekker i Stavanger-isen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s