Ca 1000 besøkende på Ose Countryfestival 2009

Tekst og foto: Svein Erik Nomeland

Det var på håret at det ble noe Countryfestival i år etter at den gamle primus motor, Knut William Bygland emigrerte deler av året til USA, og ikke hadde tid til alt arbeidet med festivalen lengre. Heldigvis så en gjeng lokale krefter og musikere verdien i å føre Williams arbeid videre.

Festivalen er meget viktig for Setesdal som sted, og har virkelig satt Ose på Norges festivalkart med likendes musikk i fantastiske naturomgivelser.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Festivalen i år må betegnes som en noe mer forsiktig satsing, da det hvert år tidligere som regel har vært en headliner av stor skala. I fjor toppet de med Lynn Anderson, og fikk året før Bobby Bare til Setesdal -men i og med at nye folk nå er kommet til, så skal vi være meget glad for at det i det hele tatt ble noe festival. Det er heller ikke dumt å begynne litt forsiktig, i stedet for å kjøre festivalen i grava for all fremtid pga for stor satsing.

Gledeskompaniet Ose Country 2009 v1

Vi synes, på tross av mindre og færre band, at det var en bra festival med mye god musikk og festivalstemning på de to dagene den varte. Steinar Albrigtsen og Stein Roger Sordal er kjente musikere som trekker en del folk, og vi var skikkelig fornøyd over å få møte dem her i år, som i fjor. Steinar er vel den som gjorde countrymusikken godtatt i Norge med elementer av rock i seg. Og Stein Roger spiller så mange grener innen musikk at han nok kunne reist fra Countryfestivalen til rockefestivaler og videre på de største mainstreamfestivalene.

Sordal Ose Country 2009 v3
Smoking Crew og Stein Roger Sordal på scenen

Smoking Crew og Stein Roger Sordal på scenen

Vi så Hardcore Troubadurs på Dark Season i fjor høst, og vi likte det vi så den gang. Disse hadde funnet veien til Ose i år – til stor glede for publikum. Guttene skiller seg ut med musikken pga alle strengeinstrumentene, og de har et vanvittig driv, samt utrolig mange fine sanger som passer bra til instrumentene. De likte seg godt på scenen, og hadde med seg gjengen med blodfans foran scenen som stiller opp på hver eneste konsert bandet har, ble jeg fortalt. Vi håper vi får se dette bandet til Ose neste år også, da vi liker musikken svært godt, og de passer bra inn i festivalenprofilen..

TC Ballade Ose Country 2009 v1

Det var ca 1000 besøkende på fredagen, og jeg vil tippe halvparten på lørdagen. Grunnen til lavt besøkstall på lørdagen skyldes nok været, for det var skikkelig grise vær, og jeg er redd mange Setesdøler hold seg hjemme pga dette. Jeg tror også at Steinar Albrigtsen trakk en del ekstra folk på fredagen, mens man kanskje ikke hadde den størrelsen på artistene på lørdagen. Men det var skikkelig grise vær, og beklagelig nok så setter det alltid litt negativt preg på en festival. Sånn er det bare, dessverre.

En kommentar om “Ca 1000 besøkende på Ose Countryfestival 2009

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s