Immortal avlyste på konserten på Screamfest 2008. Gråtende fans fra USA!

Screamfest og Inferno er de to mest betydningsfulle metalfestivaler i Oslo hvert år. Folk fra hele verden tråler til Oslo under disse festivalene, og det skyldes helt klart Norges status som ledende black metal nasjon.

photo.aspmoonsorrow8
Moonsorrow

Line upen til Screamfest i år må sies å være imponerende. Med band som blant annet Immortal, Sodom, Candlemass så skjønner vi at festivalen vekker interesse langt utover Norges grenser. Vi registrerte publikum både fra Tyskland, England og U.S.A. Ingen publikum er kjent for å være mer lojale mot artistene sine, enn metalfolket og dette så vi klart på Screamfest i år.

kepp of kalessin

Trist at de som tok turen til verdens navle i så måte, fikk et skikkelig skjær i sjøen på fredagskvelden. Manager til Immortal Håkon Grav, måtte ta den tunge jobben å gå på scenen og erklære konserten for avlyst. Pga høy varme fra mennesker i salen og kraftige pyrotekniske effekter, fikk ikke Immortal holde konserten. Brannalarmen gikk rett før konserten og bygget måtte evakueres for mennesker og dette hadde selvfølge en utløsende årsak for at det endte slik. At de skulle lage en filminnpilling av denne konserten til en DVD senere, gjorde det ikke bedre og vi registrerte gråtende fans fra U.S.A. Under en slik innspilling er slike konserter ofte ekstra teatralske og dette vet selvfølgelig fansen veldig godt. Det gjorde det bare enda sårere.. Det var en mager trøst at Grav lovet at Immortal garantert skulle komme på neste års festival og at penger ville bli refundert.

Dan swanø jpg
Nightingale og Dan Swanö

Den største overraskelsen og som gjorde et utrolig inntrykk på undertegnede var bandet Hate fra Warszawa i Polen. Utrolig sceneshow og samspilling. Synd de havnet på klubbscenen og ikke på Betong.

Candlemass
Candlemass

Artistfoto traff Dan Swanö med bandet Nightingale fra Sverige. Swanö er kjent som levende legende i metalmiljøet, og det var veldig gøy å treffe han her på Screamfest denne helgen i Oslo.

hate
Trommeslageren i Hate

Ellers så gikk festivalen tilsynelatende greit og uten problemer av betydning synes vi. 13 band på to dager er akkurat passe mengde konserter. Jeg sitter igjen med et solid inntrykk av det hele og jeg er mettet på metal for en lang stund

Bye
Arnt Egil Bye kom helt fra Søgne og vant VIP pass

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s