Samael på Southern Discomfort 2019. Foto: Svein Erik Nomeland

Samael leverte 100% på årets Southern Discomfort!

Jeg digger Southern Discomfort. Hvert år klarer de å hente et av mine favorittband. I år har de klart å få Samael opp hit. For 23 år siden ga de ut Passage, som fremdeles er mitt favorittalbum uansett band og sjanger.
Av Svein Erik Wiig

Utrolig stas å få oppleve dem i min hjemby. Fikk riktignok bare høre 3 låter fra Passage, men siden Rain var en av dem, og de har så mye annet digg i backlogen sin etter snart 30 år med utgivelser, så er det mer enn helt greit.

Samael på Southern Discomfort 2019. Foto: Svein Erik Nomeland
Vorph i Samael på Southern Discomfort 2019. Foto: Svein Erik Nomeland

Bandet startet allerede i 1991, og ga ut 2 brutale black metal album før de gradvis elektronifiserte og industrialiserte stilen sin litt. Første skritt på den veien var Ceremony of Opposites som er et aldeles fantastisk album, og som vi fikk høre 2 låter fra denne kvelden, deilige Son of Earth og blytunge Baphomet’s Throne. Etter Ceremony plata skapte de perfeksjon med Passage, men deretter dro de det kanskje litt for langt inn i den elektroniske verden, men med mye gull innimellom. I 2017 kom Hegemony, som faktisk stilmessig og kvalitetsmessig er det nærmeste de har kommet Passage siden. Sjekk ut den herlige versjonen av Helter Skelter. Naturlig nok ble det spilt en 4-5 låter herfra også

Samael på Southern Discomfort 2019. Foto: Svein Erik Nomeland
Xy og Samael på Southern Discomfort 2019. Foto: Svein Erik Nomeland

Samael er et helproft band som leverer 100% og har en majestetisk frontfigur i Vorph. Broren hans Xy som opprinnelig spilte trommer, men som etter 2-3 album ikke orka det mer og heller bare programmerte trommene slik at han kunne fokusere på keyboard, har likevel med seg trommesett live som han innimellom banker løs på i stående posisjon. Jeg synes det er kult å holde på slik, men sikkert mange konservative der ute som synes det er fjollete. Dem om det. Tusen takk til Southern Discomfort for å gi oss en så fantastisk line-up i år igjen. Keep it up.

Se alle bildene fra konserten:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s