Uriah Heep rocket Ravnedalen!

Tekst: Bror Olav Andreas Skrede / Foto: Svein Erik Nomeland

Uriah Heep sørget for en knallforestilling i Ravnedalen lørdag 22.7.2017. En gjeng meget dyktige musikere leverte, til min store glede og overraskelse, en engasjert og ekte rockekonsert denne lørdagskvelden.

Uriah Heep_2017©Artistfoto.no_039
Den legendariske gitaristen Mick Box(til venstre), er den eneste igjen fra originalbestningen. Han var med å starte bandet i 1969. Vokalist «Bernie» Shaw på høyre side

Jeg kan ikke skryte på meg noen særlig kjennskap til Uriah Heep, jeg kjente til bandet av navn, men før Ravnedalen Live hadde jeg ikke noe kjennskap til musikken, noe som sikkert ikke er noe å skryte av… Etter å ha googlet litt, ble jeg litt klokere, men jeg må innrømme at jeg ble litt skeptisk når jeg fant ut at det kun var et av de opprinnelige medlemmene fra bandets storhetstid på 70-tallet som fremdeles er med. Jeg fryktet at dette var et av dinosaurbandene som kun reiser rundt for å melke de siste dråpene ut av en for lengst død ku. Når musikken i tillegg blir kategorisert som hardrock/heavy metal, hadde jeg ikke store forventinger til forestillingen.

Uriah Heep_2017©Artistfoto.no_027
Vokalist Bernard «Bernie» Shaw gjorde en strålende jobb

Men mine bange anelser ble ettertrykkelig gjort til skamme. Uriah Heep leverte en ordentlig bra showkonsert i Ravnedalen, det rocket ordentlig! Med fullt opp av spilleglede, svært god kvalitet på musikerne og et entusiastisk publikum, ble konserten ordentlig underholdende. Dette var ektefølt og seriøst. Bandet oppfyller de aller fleste puddelrock-klisjeer, men det gjøres helhjertelig og med store tekniske ferdigheter, stort engasjement og profesjonalitet!

Uriah Heep_2017©Artistfoto.no_026
Mick Box

Utvilsomt et svært dyktig band, og musikken er relativt avansert, morsomt oppbygd, skolert puddelrock! Konserten må ha vært en stor opplevelse for de som har et forhold til Uriah Heep, bandet leverte virkelig! Stemningen var stor i Ravnedalen når Uriah Heep dro i gang «Easy Livin’» som siste nummer.

Uriah Heep_2017©Artistfoto.no_036
Russell Gilbrook
Uriah Heep_2017©Artistfoto.no_011
God voksent publikum her

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s