Nok et spennende Måkeskrik, men drar dessverre ikke den store folkemengden!

Tekst og foto: Bror Olav Andreas Skrede

Måkeskrik 2017 er nå historie. 2017-varianten stod ikke tilbake fra tidligere års festivaler. Måkeskrik drar (dessverre) ikke de store folkemengdene, men har et trofast publikum som kommer igjen år etter år, og festivalen har alltid en spennende og variert line-up!

Artistfoto fikk i år med seg seks av festivalens ti konserter, tre på fredag og tre på lørdag. Selv om været var surt og kaldt på fredagen, var det denne dagens konserter som gledet og «varmet» mest! For denne gjesten var Tromsøbandet The Modern Times årets store positive overraskelse! Det var full fart fra start til slutt, bandet overbeviste med morsom og fengende indierock. Tøft og energisk!

The Modern times 1
The Modern Times

En annen artist som overrasket positivt var Moddi. Med et unntak, var alle sangene trioen hans framførte fra hans siste plate Unsongs.Albumet er en samling forbudte og sensurerte tekster og sanger fra ulike land og verdensdeler. Det var en vakker, vemodig og tankevekkende framføring som alltid like tilstedeværende og troverdige Moddi leverte.

Moddi_2017©Artistfoto.no_001
Moddi

Ellers skal de sies at folka bak Måkeskrik er meget gode på booking, det er ingen uaktuelle eller uinteressante artister på festivalens program. Mikhael Paskalev har i flere år vist at han er en artist å følge med på. Han leverte en bra opptreden på årets festival, morsomt var det også med gjesteopptredenen av bestevennen Jonas Alaska. Aiming for Enrikeer også en spennende duo. Til tider er musikken deres nærmest hypnotiserende. Et utrolig kult konsept, dessverre kan musikken bli litt ensformig og kjedelig i lengden. Longfield & Super Skeleton var også et hyggelig bekjentskap. Musikken var veldig bra, tung og suggererende. Jeg hadde imidlertid litt problemer med vokalen, det var for mye mas og skrik. De Marvells leverte også tung og tøff rock, men også her har jeg litt problem med en vel dramatisk og energisk vokalist. Det ble litt for mye for min smak.

Longfield og Super Skeleton_2017©Artistfoto.no_002
Longfield & Super Skeleton

Det flotte med Måkeskrik er at det er en festival som gir publikum muligheten til å oppdage nye og spennende artister, kombinert med en utrolig sympatisk stemning og et koselig over oversiktlig festivalområde, skal det mye til å toppe festivalopplevelsen denne festivalen gir.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vi ses til neste år!

Fredag 7.7.:

17:15: MODDI
18:45: THE MODERN TIMES
20:15: MIKHAEL PASKALEV
21:45: UNGDOMSKULEN
23:15: BLOOD COMMAND

Lørdag 8.7.:

17:15: LONGFIELD & SUPER SKELETON
18:45: AIMING FOR ENRIKE
20:15: DE MARVELLS
21:45: BLACK DEBBATH
23:15: HONNINGBARNA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s