Neil Youngtributebandet Ragged Glory innfridde til fulle på Cafe Generalen fredag

Neil Youngtributebandet Ragged Glory innfridde til fulle på Cafe Generalen fredag
13.6.2014. Et, mer eller mindre, fullsatt publikum fikk det de kom for. Og takk for det!

For meg så det ut som om de aller fleste av de fremmøtte hadde en strålende konsertopplevelse! Det var mange glade og fornøyde fjes å se! Jeg har sett bandet en gang tidligere, og hadde høye forventninger til fredagens konsert. Og Ragged Glory innfridde! Jeg er imponert over hvor godt de behandler Neil Youngs låtmateriale! Du kan virkelig se og høre at bandet er ordentlig glade i Neil Youngs musikk og det er en lett gjenkjennbar Neil Young-signatur på bandets fremføring av sangene! Det er tungt, tight, tøft og fengende! Gitarsolopartiene til Ragged Glory er, som eksempel, like lange og intense som de som Neil Young og Crazy Horse drar i gang når de er i det gode hjørnet. Å være på konsert med Ragged Glory er dritkult, i alle fall dersom du er fan av Neil Young!

Det eneste negative jeg kan si om konserten, er at jeg var så uheldig å havne på bord med en selverklært Neil Young-kjenner. Dessverre benyttet han mer eller mindre hele konserten til enten å betvile at sangene Ragged Glory framførte, var Neil Youngs egne sanger, eller til å hevde at Ragged Glorys versjoner brøt med alt det Neil Young står for. Han påstod han hadde fulgt Neil Young gjennom karrieren, men kjente tydeligvis ikke til låtmateriale yngre enn fra Harvest fra 1972… «Kjenneren» var også svært kritisk til bruk av el-gitar i  fremføring av «ekte» Neil Young-materiale og mente at konsertens gitarsoloer ikke var en tribute til Neil Young, men tvert i mot en tribute til Ragged Glory. Jeg anbefalte et søk på YouTube… Men nok om det!Ragged Glory_2012_©Copyright.Artistfoto.no-001

Ragged Glory presenterte godbiter fra det meste av Neil Youngs lange karriere, mange superhits, mens også midre kjente låter. Men uansett låt, spillegleden deres smittet! For meg var konsertens høydepunkt «Words (Between The Lines Of Age)», «Cortez The Killer», «Like A Hurricane» og «Down by the River», alle ordentlige Neil Young-svisker! Jeg er så heldig at jeg har billett til konserten med Neil Young & Crazy Horse i Bergen 1.8.2014, og konserten med Ragged Glory fikk meg virkelig til å begynne å glede meg, kjenner jeg! Ragged Glory er et strålende konsertbekjentskap og anbefales på det varmeste! Dette var nok en fin konsertopplevelse på Cafe Generalen, med andre ord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s