God Seed skapte mørk stemning på Kick

På Kick Scene hadde dessverre for få mennesker møtt opp 13/9-13 for å lytte til et av Norges beste band innen black metal, God Seed. Kanskje har ikke navnet festet seg hos fans av genren ennå, til tross for hovedpersonenes historikk og bandets sterke debutalbum i 2012. God Seed gav de fremmøtte god valuta for pengene.

God Seed_2013_©Copyright.Artistfoto.no-018
King

Bandet er meget godt samspilt og det låter tight og massivt fra begynnelse til slutt. Når jeg før konserten så synthen på scenen, fryktet jeg at den ville ligge langt fremme i lydbildet, og lage et pompøst uttrykk som denne musikken ikke ville være tjent med. Heldigvis brukes den som et supplement og bidrar til å gjøre musikken mer mystisk.

God Seed_2013_©Copyright.Artistfoto.no-001
Geir Bratland Styrer tangentene i God Seed, noe han også gjør i svartmetalbandet Dimmu Borgir

Gaahl og King har en fortid som medlemmer i Gorgoroth, og det er gledelig at konserten inneholder flere låter fra nevnte band. God Seed har mange flotte låter, men for meg fungerer Gorgoroth- låtene best. Muligens fordi dette materialet er mer kjent.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Gaahl er en fenomenal frontperson. Antrekk, sminke og belysning gir meg en opplevelse av mystikk og horror. Når vokalregisteret i tillegg er bredt og fyldig, skaper han en skummel og mørk stemning i salen. Han kommuniserer ikke verbalt med publikum mellom låtene, det trengs ikke. For med sin mimikk og sangteknikk lokker han publikum inn i sitt onde og smertefulle univers. Der er vi i hans hule hånd helt til han slipper oss løs ved konsertens slutt.

God Seed_2013_©Copyright.Artistfoto.no-024
Gaahl skapte både skrekk og mystikk under konserten på Kick

En minnerik aften avsluttes noe brått etter ca 10 låter. Tildelt spilletid har nok skylden for det. Synd, for de fremmøtte ville gjerne hatt mer.

Applaus til festivalledelsen som har fått God Seed på lineupen i år. Vi krysser fingre for at band av tilsvarende kvalitet også blir booket de kommende årene. Da bør definitivt mer enn 150-200 personer møte opp og få med seg konsertopplevelser som dette.

Tekst: Gøran «Døra» Engenes / Foto: Svein Erik Nomeland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s