Kveldens overraskelse stod bandet dEafMaZjiiN for! Mandal Rockfest 2011

Artistfoto stilte med både fotograf og skribent under Mandal Rockfest 2011 på Venterommet, like ved Piren og idylliske Sjøsanden. 2.juledag er dagen, og det har nesten blitt en tradisjon at lokale rockeband går sammen og lager en musikalsk dugnadskonsert. De får vist at byen har et rockemiljø, og det kommer jo oss publikummere tilgode. Alt fra kjellerband til de mer erfarne bandene skulle vise oss hva de var gode for denne kvelden.
Bandet CHAOS hadde sin debut denne kvelden og startet konserten. Preget av stundens alvor og ikke så veldig scenevante, kom de seg greit gjennom settet sitt, og for å støtte seg hadde de med fanklubben Folowers of CHAOS. Bandet spiller hard og til tider drivende hardrock, men mer øving og spilling må nok til for at bandet skal løfte seg.

dEafMaZjiiN_2011_©Copyright.Artistfoto.no-004
Guardians Of Time overtok stafettpinnen, og man kunne se på bandet at dette var mer erfarne musikere. De oste av spilleglede, og poserte villig til publikums store glede. Helloween er nok en stor inspirasjon for dette bandet, som spiller powermetal og har utgitt noen skiver. Noen av musikerne kommer fra HARM og NOBODIES.

paDIOna_2011_©Copyright.Artistfoto.no-015

Kveldens overraskelse stod bandet dEafMaZjiiN for. Undertegnede opplevde dette bandet for 3 år siden som oppvarming for Backstreet Girls. Ting har skjedd siden da, for fra å være 5 mann var de nå redusert til 3. Less is more passer bra på dette bandet, hvor vokalen kledde stilen til bandet veldig godt, men det låt seigt, tungt og veldig tight.

COMMUNIC, vil vi tro blir Mandals nye eksportvare. Mange troppet opp for å få med seg dette bandet som har ny plate ute, og det låt veldig bra. Stilen er progmetal, det går fort og kan til tider være vanskelig og henge med, men det er teknisk veldig bra. En svulstig powerballade ble det også plass til, og allsang. Våren 2012 drar bandet på Europa-turnè med Rage, Tyr og Scar of the sun. Dette er en gyllen mulighet for bandet og nå ut til flere., og jeg ønsker dem lykke til.

Communic_2011_©Copyright.Artistfoto.no-018
COMMUNIC

paDIOna avsluttet en vellykket aften, og som navnet tilsier spiller bandet cover av Ronnie James Dio og band som RJD har vært en del av, feks Rainbow, Black Sabbath og DIO. Mannen gikk bort for ca ett år siden grunnet sykdom, men musikken lever videre takket være band som paDIOna. Evil eyes og Neon Knights fikk frem smilet og rockefoten hos undertegnede. Well done!

paDIOna_2011_©Copyright.Artistfoto.no-014
paDIOna avsluttet en vellykket aften

Vår fotograf fant det nesten umulig å fange den gode stemningen på bilder grunnet lysforholdene, eller rettere sagt mangelen på lys på utøverne på scenen. Lysmannen så nok ikke dette behovet som så veldig viktig, dessverre. .

Tekst: John Arve Hannasvik
Foto: Svein Erik Nomeland

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s