Home » Artikler

Kim Larsen og Stavangerkameratene samlet 4500 publikummere i Mandal

19.07.2017

Tekst og foto: Svein Erik Nomeland
Kim Larsen og Stavangerkameratene samlet 4500 publikummere i Mandal sentrum lørdag 16. juli


Stavangerkameratene

Stavangerkameratene stod for oppvarmingen, og de leverte energisk og skapte vannvittig stemning.
Denne lette fengende ”siddispopen” passer godt til et allsangvillig publikum, noe vi ble vitne til denne litt kjølige kvelden midt i Mandal sentrum.
Vi har ikke vært på konsert med Stavangerkameratene tidligere, og de har nok vært større i vest. De er tilsynelatende kommet opp fra intet, men vil nok være å se på arenaer i hele Norge fremover.
Lette, fengende sommersanger med enkle tekster slår an, og er jo ikke langt unna hva Kim Larsen også har gjort i en årrekke. De leverer kvalitet til tusen, og er ikke blant disse dårlige coverbandene som rir landet i øst og vest


Se alle bildene fra konsertene her 


Kim Larsen var, og er den musikalske kongen av Skandinavia, og jeg har aldri vært på en dårlig konsert med Kim.
Han har så stort repertoar av sanger, at man knapt kan gå lei. Går man tilbake til Gasoline tiden, er det utrolig mye fett pop/rock pregede sanger, når man har spilt seg lei på det nyere materialet.
Denne kvelden spilte han en god blanding av gammelt og nytt, som fenget publikum bra.
Han begynner å bli eldre, og måtte ha stokk for å komme inn på scenen, før han satte seg på en stol. Med god lyd, og en Kim Larsen med Backingbandet Kjukken i toppform, ble dette en fet kveld.Kim Larsen

At Stavanger Artistbyrå med Per Vervik i samarbeid med Skalldyrfestivalen og Kjell Ivar Løvslett arrangerte denne konserten, håper vi kan bety mange flere større band til Mandal fremover.
Per Vervik står bak store bookinger i Stavanger, blant annet Sting, Deep Purple og flere andre store artister. Sommer i Mandal betyr enormt mange flere potensielle publikummere, og er bandene store nok, kommer det folk fra både Kristiansand og distriktene rundt.
13 000 publikummere på Elton Johns konsert på Palmesus i Kristiansand, vitner om at det er et marked i sør for større artister, rettet mot et voksent publikum.Denne bussen har Kim Larsen reist rundt med i mange år