Home » Artikler

Elton John hadde braksuksess i Kristiansand!

01.07.2017

Tekst: Kari launes Nomeland / Svein Erik Nomeland. Foto: Svein Erik Nomeland
Bookingen av Elton John var del av et nytt konsept for festivalen Palmesus, som er lokalisert på Bystranda i Kristiansand. Normalen tidligere, har det blitt booket artister målrettet mot det yngre publikum, mellom ca 18-25 år.
Å kjøre ett ekstra arrangement for en annen målgruppe, må sies å ha blitt en braksuksess. Ca 13 000 solgte billetter og fullstappet arena vitner om det.Både regn og vind opphørte, da Elton John entret scenen og ga publikum en konsertopplevelse av de sjeldne!

70 åringen strålte fra scenen, og vi fikk høre en hitparade på hele 22 sanger før han ga seg.

Antrekket var selvfølgelig gjennomført med mye rosa og glitter. Skoene stod i stil til skjorta, og brillene til øredobber. Elton John er det nærmeste man kommer en mannlig diva, og han kler det helt perfekt. Mannen er en levende legende og det står stor respekt av å få han til Kristiansand.

Disse sangene fremførte Elton John:
- The Bitch Is Back
- Bennie and the Jets
- I Guess That's Why They Call It the Blues
- Take Me to the Pilot
- Daniel
- Looking Up
- A Good Heart
- Philadelphia Freedom
- I Want Love
- Tiny Dancer
- Levon
- Rocket Man
- Have Mercy on the Criminal
- Your Song
- Burn Down the Mission
- Sad Songs
- Don't Let the Sun Go Down on Me
- I'm Still Standing
- Crocodile Rock
- Your Sister Can't Twist
- Saturday Night's Alright for Fighting
- Candle in the Wind


Gitarist og bandleder Davey Johnstone rocket bra på Palmestranda og han har spilt i bandet siden 1971!

På en utendørsarena som dette blir lyden ikke perfekt, og dette trekker ned konserten noe. Det blir vanskelig å komme nær på artisten for de fleste publikummere, og det er ikke det samme å se han på de store skjermene, tross det er bedre enn ingenting.

Se flere bilder fra konserten her

Men uansett ble det en bra konsert for de fremmøtte, og om dette konseptet er kommet for å bli, skal det bli superspennende å se hva de klarer å booke av artist neste år.
 Etter at Quart og Odderøya Live gikk dukken, har det har manglet et skikkelig konsertopplegg for det voksne publikum i sør.


Matt Bissonette og Davey Johnstone er gamle legender i bandet til Elton John!

Husk på at blant annet Odderøya Live dro inn artister som Bob Dylan, Aerosmith, Alice Cooper, The Hooters, John Fogerty og mange flere, uten at noen i ettertid egentlig har klart å fylle tomrommet etter de.
Bookingen Elton John gjør oss til optimister og vi håper Palmesus kjører i gang en stor artist i samme kaliber neste år også!


Rosa sko og skjorte matchet bra!