Home » Artikler

Art of Deception leverte energisk på Onkel Aksel!

14.12.2015

Tekst: Stian Veggeland/ Foto: Svein Erik Nomeland
Mitt kjennskap til oppvarmingsbandet i kveld begrenser seg til det jeg har lest og sett av klipp på nettet, så jeg var spent på hva de kom til å servere oss. Bandet har spilt en del live både innenlands og utenlands tidligere, og kom rett fra spillejobb i Oslo dagen i forveien. Bandet teller fire medlemmer, trommis Einar Petersen, bassist Patrick Ivan Rørheim, gitarist Sindre Wathne Johnsen og gitarist/vokalist Marius Ofstad.


Fra Venstre: Gitarist Sindre Wathne Johnsen og Bassist  Patrick Ivan Rørheim

Dette er unge og fremadstormende musikere med base i Stavanger, som fremstår som viljesterke og sultne etter å spille live for å spre navnet og musikken sin. De har ennå ikke sluppet noe plate, men første fullengder er på vei, og arbeidet med fullengder nr. 2 er allerede godt i gang, etter det jeg forstår.

Vær forøvrig obs på at det eksisterer et amerikansk band som heter «The art of deception», som ikke må forveksles med dette bandet hvis man søker etter musikken deres på nettet.

Sjekk ut bildene alle fra konserten her

Art of deception har kun spilt i Kristiansand en gang før, på Samsen i september i år. Det at bandet er relativt ukjent bidrar selvfølgelig til at det er noe glissent i publikum idet de kjører i gang konserten. Det er folketomt rett foran scenen,men dette synes dog ikke å affisere bandet nevneverdig. De spiller noe jeg vel må kunne få lov til å kalle teknisk thrashmetal ispedd en del andre elementer, både av mindre og mer ekstrem art, ikke minst vokalmessig. I rytmegitararbeidet  mener jeg å høre en del inspirasjon fra Metallica i Master of puppets-perioden. Innimellom roes det hele ned litt med melodiøse gitarpartier, og nå må jeg vel ta visse forbehold siden jeg ikke er musiker selv, men jeg må si at de absolutt framstår som ganske så teknisk dyktige musikere.


Einar Petersen 

Innad i låtene veksles det mellom thrashtakter, hurtig blasting og seige groovepartier, og siden jeg ikke har sett dem live før, og det heller ikke foreligger noe utgivelse jeg kunne jobbe med på forhånd, hadde jeg litt problemer med å fange opp særpreget i enkeltlåtene. Men jeg imponeres over hvor samspilte disse unge gutta er, de framstår som en enhet, og selv om scenen på Onkel Aksel er for liten for å få plass til noe bevegelse av betydning, kjører de på med synkron headbanging  og prøver å få litt liv i publikum også med jevne mellomrom. Dette er vel etter min mening musikk som egner seg bedre på plate på et godt anlegg hjemme enn live, i hvert fall når man ikke kjenner låtmaterialet godt fra før, så det at vi ikke ser noe særlig aktivitet i publikum er ikke så sjokkerende.  


Gitarist og vokalist Marius Ofstad

Av de sju låtene som ble spilt, var det var for undertegnedes del den siste låta som fenget mest, med markante kombinasjoner av rytme og riff. Jeg ser fram til å få debutskiva i hende når den kommer, slik at vi trege sørlendinger kan sette oss skikkelig inn i låtene. Så ønsker vi Art of deception velkommen tilbake ved en senere anledning!

Følgende låter ble spilt:

1. Lunar eclipse
2. Killing
3. Solar eclipse
4. Øyekast
5. Gate 19
6. Molested by the beast
7. Illusion of trust