Home » Artikler

Cannibal Corpse droppet balladene på Kick!

15.06.2015

Cannibal Corpse, Execration Kick Kristiansand 12.06.15
Tekst: Svein Erik Wiig / Foto: Svein Erik Nomeland

EXECRATION
Spellemannsprisvinnerne Execration fra Oslo har fått æren av å varme opp for legendene Cannibal Corpse på Norgesdelen av deres Europaturne som startet på Kick i Kristiansand fredag 12. juni.


Jonas Helgemo på bass og Jørgen Maristuen på vocal/  gitar

Og de viste i høyeste grad at det er en høyst fortjent ære. Den blytunge deathmetalen med perfekt kombinasjon av kjappe, tekniske partier og tunge grovvy doompartier fungerer aldeles glimrende i live-sammenheng.
Høydepunktet for meg var nok tittellåten fra deres siste album "Morbid Dimensions", men også den blytunge "Cosmic Mausoleum", perfekt som konsertintro, var ståpels digg.

CANNIBAL CORPSE
Jeg synes det er utrolig artig at den metalfestivalen i landet med den bookingsjefen som antagelig har best smak (les: mest lik min) holder til i hjembyen min.
De siste 3 årene har Southern Discomfort disket opp med alle mine 3 favorittband, Candlemass, Arcturus og SepticFlesh. Og denne kvelden har de jaggu fått tak i selveste Cannibal Corpse til å spille på Kick.


Trommis Paul Mazurkiewicz 

Jeg er riktignok ikke samme blodfan av disse amerikanerne, men hørte ganske mye på dem på 90-tallet. Og de er jo tross alt levende legender og det mestselgende Death Metalbandet i verden med ca 2 mill solgte album på verdensbasis.
Og i forberedelsene til konserten har jeg spurt meg selv hvorfor i all verden jeg ikke har fortsatt å nyte dette bandet, noe det uansett blir en endring på nå.

Jeg er nok fremdeles der at det eldste er det beste, og det var de gamle godlåtene som virkelig bekreftet for meg hva som er meningen med livet.
Låter som "Stripped, Raped and Strangled", "Skull Full of Maggots", "Hammer Smashed Face" og "Addicted to Vaginal Skin" er like nydelig å lytte til som tekstene er motbydelige.
Og egentlig like morsomme å lytte til som tekstene er å lese.

Var også deilig å se at sørlendingene kjente sin besøkelsestid og fylte opp Kick. Her kom det folk i alle former, folk med briller, folk som var skalla, folk som hadde forsynt seg grovt av kakefatet og opptil flere som nok hadde tatt et glass sherry for mye før de dro på konsert. Deriblant idioten som kasta øl på vokalisten mot slutten av konserten. Forøvrig en episode som herr Corpsegrinder håndterte forbilledlig.Vi fikk attpåtil se en herlig liten MoshPit foran scene, ikke hverdagskost i Kristiansand.

Bandet ga jernet, noe annet er vel strengt tatt ikke mulig, musikken deres tatt i betraktning. Jeg må innrømme at jeg var oppriktig bekymret for at hodet til vokalist Corpsegrinder skulle revne fra halsen der han stod og headbanget som antagelig ingen andre i verden er i stand til.
Godt mannen bare er 46 år og lever et ellers sunt liv.


Vokalist Corpsegrinde

For folk flest er nok dette bare uorganisert, primitiv støy, men en nærstudie av gitaristene under konserten ville nok fått skeptikerne til å i det minste anerkjenne at disse gutta kan håndtere instrumentene på en imponerende måte. Spesielt bassisten Alex Webster imponerer der han spiller i en frenetisk tempo, uten plekter. Kvelden ble en stor opplevelse for alle metal-fans i Kristiansand som fikk se kongene av Death Metal innfri så til de grader.

Cannibal Corpse droppet balladene denne kvelden!