Home » Artikler

Pet Shop Boys på årets Rått og Råde

28.08.2012

Rått og Råde kjøres for tredje året på Lassa, som er 20 minutters gange fra Stavanger sentrum. Med to scener ble det kjørt nonstop musikk alle tre kveldene, fra torsdag til lørdag.

Midt mellom scenene var det plassert matboder, og med oppsatte langbord kunne man slappe av, med bakgrunnsmusikk fra begge scenene. Meget smart og vellykket, og man fikk en fin laidbackfølelse og god festivalstemning.

Første dag fikk vi med oss Katie Melua. Artisten, som er kjent for sin blanding av pop, jazz og blues med blant annet ”Nine million bicycles”, ble godt mottatt av publikum.


Katie Melua

Avslutningen av  kvelden med legendariske Patti Smith, var også en flott opplevelse..
65-åringen som alltid har gått sine egne veier, skilte seg virkelig ut som en ærlig artist med et enormt kaliber av gode sanger.

Se alle bildene fra årets Rått og Råde her

 

Fredagen fikk vi med oss LMFAO, bandet vi kjenner fra noen utrolige fete videoer som har gått på MTV. Konserten var ikke noe dårligere, med høy partyfaktor og et enormt tempo.

Det er skjelden det skjer så mye på tre sanger, som var vår avmålte tid i piten.
Sexy dansende damer, vodkadrikkende teddybjørn, firkanthoder og vandrende zebraer var noen av ingrediensene. Partyrock i høyeste klasse og et show som tok pusten fra oss.


Den kvinnelige delen av LMFAO, og navnet er en forkortelse for "Laughing My Fucking Ass Off".

Pet Shop Boys var hovedheadlineren siste dagen, lørdag. Musikken, som i hovedsak er produsert på 90 tallet står seg meget bra. Med slagere som "It`s a Sin” og ”Go West" satte den britiske elektroduen virkelig standarden for britisk pop.


Vokalist Neil Tennant i elektro dance bandet Pet Shop Boys

Festivalen samarbeider med døgnvillfestivalen i Tromsø . Mange av bandene spilte der dagen før, og konseptet ser ut til å funke bra. Arenaen til Rått og Råde er også blant Norges feteste, og med bookinger som skiller seg ut fra andre festivaler, blir denne meget attraktiv.

Vi vil tilbake neste år og det blir spennende å se hvilke band de booker da.


For annonsering, salg, tips eller andre henvendelser kontakt: post@artistfoto.