Home » Artikler

Secret Garden på hjemmebane i kveld

18.03.2012


Irske Fionnuala Sherry feiret nasjonaldagen St. Patrichs day i Kristiansand.

17. mars er det St. Patrichs dag i Irland, og hva kan vel da passe bedre enn å feire den irske nasjonaldagen sammen med Rolf Løvland og irske Fionnuala Sherry i kveld.

Irsk inspirert folkemusikk er en stor del av repertoaret i kveld, og vi møtte svært stødige musikere som er på slutten av sin verdensturnè, vedrørende lanseringen av albumet Winter Poem.
Albumet ble lansert 14. november 2011, så det er ikke helt ferskt, men så har de jo også turnert rundt hele verden siden da.

Hele konserten er knyttet til temaet vinter, og Rolf Løvland er kunstneren bak bildene som under hele konserten kjøres på stort lerret som bakgrunn.
Det er en flott opplevelse, og spesielt når de kjører i gang sangen Frozen in Time, der man ser en rose fryst inn i is. Musikken og bildene skaper sammen en sterk musikalsk og visuell opplevelse.

Løvland fortalte at han alltid synes det er fint å komme hjem til Kristiansand. Det er noen år siden vi har spilt her nå, men å spille her i hjembyen er alltid stort, og Kristiansand vil alltid være ”å komme hjem” for meg, sa han.
At mange av hans venner og kjente, og at hans gamle musikklærer også hadde funnet veien til konserten var stas, sa han med et stort glis.

Borte bra men hjemme best, mente Rolf Løvland.

En av sangene de er mest kjent for er You Raise Me Up, og vi fikk høre denne fremført av vokalist Espen Grjotheim på mesterlig vis, men vi fikk høre mest fra den nye platen, Frozen in Time.

Totalopplevelsen i kveld var gigantisk, og vi er stolte av å komme fra samme by som Løvland.
Når de akustiske soloene startet, slet vi med lyden fra et støyende kamera.
Flaue greier når man nesten hører ekko i salen, men på tross av at vi måtte begrense oss litt, fikk vi et lite knippe bilder likevel.

Man må også berømme musikerne og teknikerne de hadde med seg i kveld.
Secret garden består av Rolf Løvland og Fionnuala Sherry.

Musikerne:
Espen Grjotheim- vokal
Cathrine Iversen- vokal
Roar Brostrøm- obo/ cor anglais
Bjørn Ole Rasch- keyboard
Rolf Kristensen- gitar
Per Elias Drabløs- bass 
Karl Oluf Wennerberg- trommer

Dag Stephen Solberg- lyd
Espen Andersen- monitor
Trond Dybfest- lys

Se alle bildene fra konserten her

For annonsering, salg, tips eller andre henvendelser kontakt: post@artistfoto.no