Home » Artikler

Luxus Leverpostei med nytt album

17.03.2011

Artistfoto var Harvest Bar i Kvinesdal lørdag der vi fikk med oss Luxus leverpostei som hadde konsert og platelansering med albumet "Rølp".

Luxus Leverpostei var mest kjent lokalt i Kvinesdal på begynnelsen av 90 tallet.
I 1999 lanserte de albumet 100% Bullshit, og med denne solgte de til gull med påfølgende måneder på VG-lista.
Det var overraskende og ingen skjønte vel bæret egentlig da de tok Norge med storm.

Fra da har de vært nasjonalt kjent for sine fengende og festglade sanger med rølpete tekster.
Og på tross av slakt fra en samlet presse på omtrent alt de har produsert, så har bandet hele tiden solgt bra.

Tekstene var i sin tid så grove at mange hadde store problemer med å fordøye bandet.
Plastisk Kirurgi er ett eksempel på en av disse låtene som bandet omtrent fikk kultstatus av fra kvisete ungdommer. Men melodiene var så vellagde at mengden ikke kunne annet enn å like de.

Morro å tenke på at jeg faktisk oppdaget bandet via min far i sin tid. Skulle låne bilen til gamlingen og han hadde tidlig gått til innkjøp av 100% Bullshit. Det var en noe surrealistisk opplevelse, og jeg lo litt av han satt og hørte på sanger som Plastisk Kirurgi osv. Tviler på at dette hadde blitt godtatt i heimen for å si det sånn, men han fant denne friheten i gliset han kjørte rundt i.  Det som skjedde egentlig, var at de plutselig solgte til hvermannsen med likendes låter og min far var ingen unntak.

Luxus Leverpostei  hadde releaseparty for albumet Rølp på hjemmebane denne fredagskvelden, og vi møtte et fullsatt lokale med over 300 gjester på Harvest  Bar i Kvinesdal.


Publikum var fornøyde med showet i kveld

Vi ble fortalt at de skulle starte konserten med å spille gjennom 8 sanger fra albumet Rølp, før de ville gå videre med de mer velkjente sangene etter en kort pause.
Før konserten la jeg merke til at de hadde med seg strengemester Tor Arve Barøy på Steel, kjent fra sørlandske Hardcore Troubadours, og som blant annet har spilt for The Quireboys og flere andre band. Steelgitar er et element jeg ikke har registrert i bandet før, så dette var meget spennende.


Fra venstre Stålull, Gerry, Bob Kåre, Carsten Caviar, drummerboy Kniksen og Tor Arve Barøy

De starter showet med sangen Onkarsfestivalen som har en fengende fresk dansebandestil, og kjører videre med Fest på lokalet i god gammel velkjent fengende Luxus stil. Vi registrerer allerede at publikum er ganske ville og ekstatiske og det etter bare to sanger. Ellers videre så snakker vi om en hit-parade med de velkjente morsomme tekstene de er kjent for.

  Publikum i ekstase og det etter bare to sanger

Med tekster som Kan jeg få pels på knaggen i natt og Inte mere snikk-snakk nu vil jag ha pikk takk, så er vi der vi skal være med Luxus Leverpostei.
Vi hørte de åtte beste låtene fra albumet, og vi likte det meste svært bra. Fengende blanding av danseband, rock`n roll, pop, ballader og det meste svinger som bare fanken.
På albumet så mestrer de igjen en hel bråte musikksjangre, og det meste er vellagd.

Platedirektør Larry Bringsfjord fra MTG Music lovet guttene tur til Thailand om de nok en gang selger til gull. Med sanger som Snikk Snakk, Onkarsfestivalen og Pels, så har jeg virkelig troen på dette.
De som har likt Luxus før, kommer nok til å like dette albumet svært bra.


 Bandet tar seg en velfortjent pause mellom settene, og takk til Fædrelandsvennen for fet flash! :)

Bandet var også sykt sceneglade i kveld, og det var jo i Kvinesdal det hele startet.
Lokale konserter med lokale artister blir ofte best, og for oss var dette en opplevelsesrik kveld.
Liker du 100% Bullshit, så liker du garantert Rølp.

Se all pictures here

Fere bilder på vår facebookside her